Zomers Madrid


Lara is het hoofdpersonage in de debuutthriller van Evi Dekker. Wanneer Lara’s scheiding rond is, trouwt ze met haar grote liefde Kevin. Ze heeft Kevin leren kennen tijdens haar werk als cateraar; hij werkt als marketingmanager voor een van haar klanten en heeft een zoontje uit een eerder huwelijk: Siem.

Lara en Kevin nemen Siem mee op hun huwelijksreis naar Madrid en dat lijkt een goede beslissing. Het kersverse echtpaar geniet van elkaar én van de kleine jongen, totdat …. Siem spoorloos verdwijnt.

“Kevin is al meer dan een uur weg. In die tijd heeft Lara al vier keer naar de balie van het hotel gebeld om te vragen of er nieuws is. Als een tijger in een dierentuin loopt ze steeds hetzelfde stukje heen en weer tussen de kitchenette en de schuifdeuren van het balkon.”

De Spaanse en de Nederlandse politie werken nauw samen om de zaak op te lossen. Kevin denkt dat zijn ex achter de verdwijning van zijn zoon zit, maar Lara wordt daar gaandeweg steeds minder zeker van… en haar twijfels verdwijnen geheel wanneer Caroline –de moeder van Siem- samen met haar nieuwe partner Gideon, zich bij hen voegen in Madrid. De politie lijkt haar pijlen geruime tijd te richten op Katinka en Igor, het Nederlandse koppel, dat Lara en Kevin de dag voor de verdwijning van Siem hebben leren kennen.

“Raar is dat, om hier zo bij elkaar te zitten’, zegt Caroline, terwijl ze haar blik langs de drie anderen laat gaan. Gideon zit nog steeds bij de salontafel. Lara en zij nog aan de grote tafel. Kevin is na zijn terugkomst in een van de leunstoelen gaan zitten.”

‘Zomers Madrid’ is een fijn verhaal waar je als lezer echter wel even ‘in moet komen’. In eerste instantie kabbelt het verhaal wat voort en gebeurt er niet veel. Dat, in combinatie met de enigszins gekunstelde, wellicht nog wat ongeoefende schrijfstijl van Dekker, maakt dat je als lezer wel even moet doorzetten. Dat blijkt het echter zeker waard, want na de verdwijning van Siem, krijgt het geheel meer vaart én souplesse. De vele toeristische tips over Madrid nemen in aantal af en het verhaal focust zich op de verdwijning van Siem.

Wat Dekker kunstig doet is haar lezers op het verkeerde been zetten. Het duurt lang voor je een vermoeden krijgt hoe een en ander in elkaar steekt.

Kortom, ‘Zomers Madrid’ is een verdienstelijk thrillerdebuut van Evi Dekker. Een spannend verhaal waarin echter ook relaties, vertrouwen en romantiek een belangrijke plek hebben.

De auteur

Evi Dekker (1986) is een telg uit een vooraanstaande zakenfamilie uit het westen van het land. Omdat ze als cultureel attaché werkt op een Nederlandse ambassade in de Europese Unie, gebruikt ze een pseudoniem. Dekker werkt momenteel aan haar tweede thriller.

Uitvoering

Uitgeverij HarperCollins

ISBN: 9789402761382 , 9789402707229

Paperback, 318 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.